Lyden af en rusten cykelpumpe, Musvit

I februar begynder musvitten at lede efter bolig og mage, man hører den nu i haven.

Lyden er ikke til at tage fejl af det lyder angiveligt som en rusten cykelpumpe.

Du kan høre musvitten ved at følge linket herunder: https://www.fuglestemmer.dk/musvit/

Musvitten er blandt vores almindeligste fugle, med den markante sorte bryststribe er den let at kende fra de øvrige mejser.

Den er samtidig let at få til at gå i en fuglekasse.

Du kan købe fuglekasser i naturbutikken hos DOF hvis ikke du selv vælger at lave en sammen med dine børn. Du finder musvitkassen ved at bruge dette link https://www.naturbutikken.dk/musvit-kasse-i-dansk-douglasgran.html

Du skal hænge kassen op i et træ i ca 1,5 m højde og husk at få sat metalpladen foran indflyvningshullet, ellers hugger flagspætten hullet større og slår musvittens unger ihjel.

Et majsepar med unger tager i yngleperioden 10- 15 000 insekter, herunder rigtig mange æble og blommevikler larver, så der er ekstra god grund til at hænge kasser op hvis du har en frugthave.

På Norsk hedder musvitten kjøtmejse, nok fordi den hvis den får chancen går i Stabburet (forrådskammer) for at hakke fedt fra det tørrede kød.

Rensdyrjægeren kender det også, har man kød hængt op i birketræ for senere afhentning, skal man både beskytte det mod spyfluer og musvitter først i sæsonen, begge finder lynhurtigt kødet.

Får vi vinter kan man hænge et stykke talg op til mejserne og få nogle gode natur oplevelser med dem når de kommer og tager fedt.

God tur Naturblokken.

Faktaboks Kilde: DOF Danmarks fugle

Vingefang: 22,5-25,5 cm
Længde: 14 cm
Vægt: 16-21 g
Ynglealder: 1 år
Kuldstørrelse: 5-11 æg
Antal kuld: 1-2
Rugetid: 12-14 dage
Ungetid: 19-21 dage

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*