Strandagurk

Strandagurk eller strandarve som er det rigtige navn, hører til de planter som er lette at genkende. Den minder lidt om et lille nåletræ og står ofte mange sammen. Den er meget almindelig over hele landet, hvor der er løst sand langs kysten.

Strandarven er bedst at sanke i foråret, når den står med friske grønne skud, eller igen i august/september, hvor der igen er nye saftspændte skud efter blomstringen. Smag på den på voksestedet, der kan godt være smagsforskel på de enkelte planter. Smagen skal være frisk sprød og let bitter. Gamle skud er træagtige og kedelige.

Brug en saks til at klippe de nye skud af med, idet rødder let trækkes op. Der er intet ved at få kurven fyldt med sand.

Du kan bruge strandarven rå i salat, eller bruge den i en dressing sammen med cremefraise, hvidløg og sød rød pepper. Passer godt til røget fisk eller grillet kød.

God sanketur til stranden.

Naturblokken

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*