Rejnfan, Kryddersnaps

De står mange steder, i grøftekanter, udyrkede arealer og langs kysterne netop nu. Den op til 1 meter høje rejnfan, med de gule blomsterknapper og de fjersnitdelte grønne blade.

Insekterne er glade for blomsterne og de er også gode til kryddersnaps. Man kan bruge både friske skud og blomster.

Til kryddersnaps skal du bruge

  • ca 100 blomster
  • 1/2 flaske Vodka eller anden neutral brændevin.

Pluk blomsterne et sted hvor der ikke er trafik. Klip blomsterhovederne fri så der ikke kommer for megen stængel i snapsen. Kom blomsterhovederne i et tætsluttet glas og hæld ca 1/2 liter Vodka på og lad det trække max .3 dage.

Filtrer snapsen og lad den stå gerne mange måneder idet smagen udvikler sig.

Skal fortyndes godt inden den drikkes.

Der er mange bitterstoffer i vores snapseurter, derfor skal de ofte bruges med måde. Der skal imidlertid en større mængde til før man får akutte problemer, og så har man nok i virkeligheden et andet problem.

Som en kuriosum kan nævnes at biavlerne bruger tørret rejnfan i røgpusteren. Brugen af rejnfan skulle efter sigende gøre bierne rolige og samtidig er det let at holde gang i i røgpusteren.

Rejnfans gule blomsterknapper

Rejnfan er også en af de planter som kan anvendes til plantefarvning. Den giver en smuk gulgrøn farve.

Sæt sommeren på flaske

Naturblokken

 

Comments are closed.