Klædt i lyserødt og himmelblåt

Esparsette 2 juni 2019Høvblege

I første del af juni står overdrevet Høvblege på SØ Møn klædt i lyserødt og himmelblåt. Det skyldes at de to gamle kulturplanter Østrigsk Hør og Esparcette blomstrer. Begge er oprindelig indført for at give bedre græsning på de kalkrige overdrev. I dag står de blandt de vilde gøgeurter og lyser op med deres lyserøde og himmelblå farve.

Østrigsk Hør 2 juni 2019 Høvblege
Bibernelle 2 juni 2019 Høvblege

Den himmelblå Østrisk Hør giver en ganske specielt oplevelse på Høvblege, idet den står og duer i selv den svageste brise og virker så sart med den tynde stængel og fine blå blomsterhoved.

Høvblege i morgendis

Kommer Du til Møn i juni er Høvblege altid en tur værd, juni byder også på orkideerne Skovgøgelilje og Hvidgul skovlilje og skovgøgeurt og sidst på måneden sumphullæbe, du kan se mere om gøgeurterne på Møn under Møn Orkideernes Paradis. http://naturblokken.dk/?p=6159

God tur på overdrevet

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*