Grøftekanter

Når grøftekanter og småarealer enten ikke slås af det offentlige, private eller landmanden, kan de være mange blomster og insekters sidste bastion.

Grøftekant 2 juni Møn

Der levnes ikke megen plads i landbruget på offentlige arealer eller private haver til natur.

Tidligere inden kemien gjorde sit indtog i landbruget var den røde valmue og blå kornblomst udbredt i afgrøderne, og et reelt problem for landmanden. Det problem er løst med kemi eller mekanisk renholdelse, men det har også gjort landskabet så meget fattigere på farve, insekter og fugleliv.

Valmue og kornblomst

Man kan kun håbe at landbruget og os alle sammen ville give lidt mere plads til den ” vilde” natur.

Man skal være mere end almindelig tykpandet for ikke at kunne sætte pris på den vilde kørvel som i disse dage blomster i grøftekanterne, Har landmanden haft en “helligdag” misset et hjørne med sprøjten, dukker de op alle de gamle kultur/natur planter som valmue og kornblomst.

Nyd grøftekanterne nu inden de bliver slået

God tur

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*