Maj, hvide lys i sommernatten

Der er to slags hvide lys i maj måned, et fra planteriget og et fra dyreriget.

Fra planteriget er der tale om hestekastanjen som netop nu står med de oprette hvide blomster og udsender den sødeste duft for at tiltrække bier til bestøvning.

Kastanjeblomster

Fra dyreriget er natuglens dunklædte unger netop begivet sig udenfor redekassen eller det hule træ, og sidder nu og ligner Hestekastaniens blomster.

Natugleunge

Der er faktisk en sammenhæng mellem de to arter, idet natuglen bruger hulheden i gl. kastanjetræer til yngleplads. Derfor oplever man ofte ugleunger og kastanjeblomster sammen.

I en årrække fulgte Naturblokken den samme Natugle familie år efter år, og det var altid en glæde at følge ungerne fra deres første skridt ud i den store verden. De var altid ude når man kom hjem efter aftens bukkejagt, og deres lidt skingre wie, wie, wie, tiggekald lod sig høre i de lyse nætter.

De voksne ugler havde travlt med at finde føde til de tikkende unger. I sværmingstiden for oldenborre (bille) var de hovedføden, på andre tidspunkter var det flagermusene i husgavlen det gik ud over, og var der mange mus var det dem uglerne gik efter. Natuglen er ingen kostforagter og det er ikke underligt at småfuglene hader den, hvis de opdager den i de lyse timer.

Nyd de lyse sommernætter

God tur

Naturblokken.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*