Honningbi sværm

Normalt skal vi ind sidst i maj før honningbierne begynder at sværme, men i 2019 blev der registreret adskillige sværme allerede i første halvdel af maj.

Der sker det at den gamle dronning når der er pladsproblemer i bistadet stikker af med halvdelen af arbejderbierne. Forinden har hun sørget for, at der er kommet en ny dronning til at overtage det gamle stade og de bier der bliver hjemme.

I første omgang sidder sværmen tit lige i nærheden af det gamle stade med dronningen inderst og arbejderne udenpå. Spejderbier søger et nyt sted at slå sig ned, og når de har fundet et egnet sted drager sværmen afsted igen.

Det var en sådan sværm at Naturblokken hentede i dag d 13 maj med kyndig vejledning af Jette Jensen. Så nu er der en lille ny bi familie under udvikling hos Naturblokken. Der vil komme mere om denne familie hen over sommeren.

Bisværm

Ser du en sådan sværm skal du ikke blive bange, bier som sværmer stikker sjældent, idet de er helt fyldt op med honning til etablering af den nye familie.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*