St Kobbersneppe

St Kobbersneppe bærer sit navn med rette grundet den kobberfarvede yngledragt.

Du kan opleve St. kobbersneppe i forårsmånederne på strandenge i Vest Danmark, Vadehavet, Tipperne mv.

St. Kobbersneppe hører til de store vadefugle, det lange lige næb, røde kobberfarvede bryst og ryg, og de lange sorte ben gør at den ikke kan forveksles med andre arter, det skulle da lige være lille kobbersneppe som ligner men er markant mindre.

Du kan opleve St. Kobbersneppe i forårsmånederne på strandenge i Vest Danmark, Mandø, Tipperne mv. St kobbersneppe foretrækker egentlig ferske eller brakvands strandenge, men dem er der efterhånden mangel på.
St Kobbersneppe kommer til de kendte ynglepladser hver år sidst i marts. Et af de bedste steder at se fuglen i Øst Danmark er Borreby Mose ved Skælskør. Her kan man sidde i bilen og se kobbersnepperne helt tæt på. Bliv i bilen og respekter at Du kun kan holde i de etablerede vigelommer på vejen. En anden lokalitet er Nyord nord for Møn

God tur

Naturblokken

Faktaboks: Kilde DOF Danmarks Fugle

Vingefang: 62-70 cm
Længde: 41 cm
Vægt han: 280-400 g
Vægt hun: 300-500 g
Ynglealder: 2 år
Kuldstørrelse: 4 æg
Antal kuld: 1
Rugetid: 22-24 dage
Ungetid: 25-30 dage

Comments are closed.