Solsort

Solsorten er gået fra at være en sjælden skovfugl til at være Danmarks mest almindelige fugl, kendt fra enhver parcelhushave.

Solsorten bliver hos os hele året og er en af de fugle der er tidligst ude til at synge foråret ind. I starten blot nogle strofer fra en lav busk tidlig morgen eller sen aften. Senere hen på foråret og sommeren igennem sidder den højt til vejrs i toppen af flagstangen eller toppen af et træ og synger højt og melodisk, især omkring og lige efter solnedgang, deraf givet navnet solsort.

Solsortens fremgang skyldes dens ynglestrategi, idet den får mange kuld årligt, op til 4 og samtidig typisk har 4-5 unger i hvert kuld, Det gør at den ikke er så udsat, selvom halvdelen af kuldene går til grunde, idet husskader og katte er hårde ved æg og unger.

Du kan kende han og hun fra hinanden idet hannen er kulsort med gult næb, hunnen brun med mørkt næb.

Nyd solsorten melodiske sang hen over foråret og sommeren.

Naturblokken


 

Comments are closed.