Salat med gåsebryst

Naturblokken bringer her en lidt anderledes ret med grågås eller andebryst, den er let og hurtig og smager fantastisk. Opskrift beregnet til 3-4 personer.

Du skal bruge:

  • 1 brystfilet af gås ( andebryster kan også anvendes)
  • 1 spks Honning (Dansk)
  • Frisk grønkål 3-4 grene
  • 1/2 Fennikel
  • 2 appelsiner
  • 15 Tørrede figner
  • Valnøddekærner eller hasselnødder/mandler
  • Olie og æbleeddike blandes og smages til med salt og pepper (dressing) eller brug en god cremet balcamico

Du gør således:

Dub gåsebrystet tørt. Rids skindsiden med en skarp kniv, krydr brystet på begge sider med salt og pepper. Varm en pande op så den er godt varm og læg gåsebrystet med skindsiden nedad, lad brystet brune godt på skindsiden ca 5 min, vend brystet og giv det 5 min på kødsiden ved jævn varme. Læg brystet i et ildfast fad med skindsiden opad og kom det i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca 20 min. Efter  ca 10 min pensles brystet på skindsiden med en god dansk honning.

Tag brystet ud af ovnen og lad det køle af til det er håndlunt eller helt koldt.

Skyl grønkålen godt og slyng eller dup den tør, pluk den i mindre stykker så du undgår den grove stængel. Skær fignerne i mindre stykker. Skær appelsin fri for skræl og udskær fileter. Snit fenikkel helt fint.

Kom det hele i et serveringsfad.

Skær nu gåsebrystet i ca. 5 mm skiver og bland dem nænsom i salaten. til sidst drysses med ristede varme valnøddekærner/hasselnødder/mandler.

NB, Pas på ikke at give nødderne for megen varme de må ikke blive for mørke.

Serveres med et godt stykke brød og et godt glas rødvin

Velbekommen

Naturblokken

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*