Trompeter i September/Oktober

September 2019 bød på et par rigtig våde regnvejrsdage med over 30 mm regn, noget svampene sætter pris på. Normalt kommer St. Trompet kantarel først sidst i september eller ind i oktober sammen med det beyndende løvfald.

Naturblokken var en tur i skoven 12 september. Rundt til de faste steder og der var gevinst flere steder.

September og oktober er de sidste rigtig store svampemåneder. Er der tilstrækkelig med fugtighed i jorden og vejret er mildt kan man på denne årstid få nogle rigtig gode oplevelser i efterårsskoven med svampeplukning.

I de offentlige skove må man som udgangspunkt færdes udenfor veje og stier. Man må samle til eget forbrug. I private skove skal man have ejerens tilladelse. Du kan finde de offentlige skove via Naturstyrelsens hjemmeside

https://naturstyrelsen.dk/lokale-enheder/

Der er ingen forvekslingsmulighed med giftige svampe så St Trompet Kantareld er en god begyndersvamp.

Det vigtigste ved svampeplukning er, at du kun plukker svampe som du er 100 % sikker på er spiselige, tag ingen chancer.

Svampeforgiftning er alvorlig og ofte dødelig. Symptomerne viser sig så sent, at der ikke er nogen effektiv behandling.

Stor trompetkantarel er en glimrende spisesvamp. Den findes primært under gamle bøgetræer på fed lerholdig jord. Ofte står der mange sammen. Du kan bruge trompetkantarellen både frisk og som tørret. Tørre du svampene har du svampe hele vinteren.

Tørring kan foregå i varmluftovn med åben dør og så lav temperatur som mulig. Bedre er dog fyrrum eller tørreskab. Når du skal rense svampene , så er det bedst at gøre det på stedet,. Brug en lille køkkenkniv til at skære stokken over ved jordoverfladen,. En tandbørste er rigtig god til at rense svampene med. Det er vigtigt, at du flækker svampen idet stokken er hul. Der sidder ofte blade, bog eller bænkebiddere i stokken.

Trompetkantarel i bunden af bøgeskov

Naturblokken ønsker en god og sikker svampejagt på skovens sorte guld nu hvor skoven falmer og står i røde og gyldne efterårsfarver.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*