Laksefeber

En stolt far Team Lille My, med Østersølaks på 116 cm og + 17 kg fanget i Påsken 2019 ud for Klintholm, Møn. Fightet af knægten, som ikke kunne løfte fisken. Den kommer han aldrig til at glemme, et stort tillykke fra naturblokken.

For mange lystfiskere er laksefiskeri forbundet med fiskeri i Norske, Svenske eller Islanske elve, men der er et verdensklasse fiskeri efter store Østersølaks fra nytår og frem til hornfiskene kommer i maj. Fiskeriet foregår fra trollingbåde i firkanten Møn, Sverige, Bornholm og Rügen. Idet fiskeriet foregår fra relativ små både skal sikkerheden prioriteres højt, en overlevelsesdragt eller flydedragt er at foretrække, redningsvest samt en fungerende VHF radio en selvfølge.

De fleste af bådene bruger kanal 72 på VHF til alm. kommunikation. Der er ikke mobildækning når først man er langt ude på 40-meteren på fiskebankerne omkring Kriegers Flak.

Tjek altid vejrudsigt alt over 5 m/s er for de fleste småbåde grænsen, hvis vinden er i øst. Vær også opmærksom på at der kan være opbygget ret store dønninger ved længere varende østenvind.

En del fisk er fedtfinne klippede, hvilket betyder at der er tale om udsatte fisk. Disse kan du med god samvittighed tage med hjem. Vildlaksen er det endnu op til den enkelte om man vil genudsætte i givet fald bør den ikke have været inde i båden, det kan ikke undgås at de store fisk får en hård medfart hvis først de er nettet og i båden.

Gæst fra Norge med fin vildlaks fanget på 40 meteren syd for Kriegers flak

Knæk og Bræk håber vi ses derude.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*