Laksefeber

For mange lystfiskere er laksefiskeri forbundet med fiskeri i Norske, Svenske eller Islanske elve, men der er et verdensklasse fiskeri efter store Østersølaks fra nytår og frem til hornfiskene kommer i maj. Fiskeriet foregår fra trollingbåde i firkanten Møn, Sverige, Bornholm og Rügen. Idet fiskeriet foregår fra relativ små både skal sikkerheden prioriteres højt, en overlevelsesdragt eller flydedragt er at foretrække men også redningsvest samt en fungerende VHF radio er vigtig.

De fleste af bådene bruger kanal 72 på VHF til alm. kommunikation. Der er ikke mobildækning når først man er langt ude på 40-meteren på fiskebankerne omkring Kriegers Flak.

En del fisk er fedtfinneklippede, hvilket betyder at der er tale om udsatte fisk disse kan du med god samvittighed tage med hjem, vildlaksen må det være op til den enkelte om man vil genudsætte i givet fald bør den ikke have været inde i båden det kan ikke undgås at de store fisk får en hård medfart hvis først de er nettet og i båden.

Gæst fra Norge med fin vildlaks fanget på 40 meteren syd for Kriegers flak © HHE

Knæk og Bræk håber vi ses derude.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*